Categorieën
Madam Art

Workshop Linosnede

Op zaterdag ochtend 26 november kun je jouw eigen unieke kerst/menu kaart maken met de druktechniek linosnede.

Lino-en houtsnede zijn net als etsen en zeefdrukken druktechnieken en zijn onder te verdelen in hoogdruk en diepdruk (etsen). Hoogdruk is de oudste druktechniek. De meest gangbare oude technieken zijn houtsnede, linosnede en houtgravure.

In deze workshop gaan we een hoogdruk maken met behulp van linosnede of zeefdruk. De tekening wordt met speciale gutsen uit het linoleum gehaald. De hoger gelegen delen  worden ingerold met drukinkt. En na het inkten kan er worden afgedrukt met de drukpers. technieken lenen zich er voor om meerdere afrukken te maken van een afbeelding. Lekker handig want zo heb je in een keer meer kunstwerkjes om uit te delen of te versturen.

 Dus kom je eigen kerstkaart drukken! je mag natuurlijk ook iets niet kerstachtigs maken. Dat is ook prima. Dan heb je direkt je eigen kerstkado’s gemaakt. Fantastisch kerstkado.

Zaterdag 26 november. van 10:00-13:00. Of 10 december zaterdagmiddag 13:00-17:00 Deze workshop is voor volwassenen! De indeling van de workshop is als volgt:

  • start met Ontvangst met koffie/ thee.
  • Korte Uitleg en ontwerp maken en beginnen met het gutsen of sjablonen maken.
  • eigen ontwerp maken en afdrukken met de drukpers.
  • pauze
  • Afronden afdrukken van de linosnede
  • Afronden van de workshop resultaten bespreken onder het genot van een drankje / fris .
  • De workshop duurt 3 uur.

Kosten €55,- inclusief: koffie/thee. 2x Linoleumplaat A6 formaat +/- 15cm /10cm of 1 grotere ( 15 formaat. +/- 15cm/ 24cm en drukinkt  of zeefdruk materiaal of Inclusief setje papier voor 10 afdrukken.

Max. aantal personen: 6

Aanmelden kan telefonisch 06 511 88 301 of per email info@madam-art.nl .

Geef een reactie