Categorieën

Art klas

Tijdens de wekelijkse art klas beeldende vorming leer je de technieken beheersen en te gebruiken van de zelf gekozen discipline om tot mooie resultaten te komen. Cursisten krijgen tijdens de les individuele, professionele begeleiding door Madeleine Freyée, kunstenares en 1e graad gediplomeerd kunstdocente.

Mijn lessen zijn individueel gericht. Dit houdt in dat je werkt op jouw eigen tempo en kan kiezen uit verschillende beeldende technieken bezig. Je kunt dus ook wisselen van bijvoorbeeld boetseren naar beeldhouwen. Ideaal als je niet vast wilt zitten aan een discipline.

De lessen zijn uitermate geschikt om je te vierdiepen in een techniek. De art klassen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De art klassen starten in periodes van 10 lessen. Instromen tijdens een art klas is altijd mogelijk. Wilt u specifiek een techniek leren dan kunt u ook kijken bij de workshop agenda. Regelmatig bied ik een workshop is waarin deze geleerd wordt zoals bijv. linosnede. Bent u geïnteresseerd dan kunt u zich aanmelden met het contact / inschrijf formulier of telefonisch 06 511 88 301. In de algemene voorwaarden leest u alles over lessen inhalen en betalingsvoorwaarden.

Cursus overzicht volwassenen 2024

Wekelijks beeldhouwen( buiten ivm fijnstof), boetseren, schilderen of tekenen, art klassers mogen zelf bepalen welke techniek ze tijdens de cursus willen uitvoeren. Lees meer over beeldhouwen en boetseren of schilderen en tekenen.

  • vrijdag middag 13:30 -16:00 met mogelijkheid om buiten te beeldhouwen
  • Donderdag middag 13:30-16:00 , deze start weer na de zomervakantie in september. Er is nog voldoende plek op deze middag. Opgeven kan nu al. 

* Beeldhouwen wordt buiten gegeven i.v.m. schadelijke fijnstof. Bij slecht weer kan er een andere techniek binnen beoefend worden. Bijvoorbeeld schilderen, boetseren, druktechniek of tekenen. Bij heel slecht weer wordt er binnen gewerkt met strikte regels om de stof te beperken. 


Materiaal en gereedschap:

Iedereen werkt met zijn eigen materialen!! Voor de tekenlessen heb je in ieder geval houtskool, kneedgum en setje verschillende potloden, pit-krijt/conté-krijt nodig. ( bij marz creatiek te krijgen) en in ieder geval A3 papier tip is om  niet lichter dan 120 grams papier te kiezen.

Om te beeldhouwen heb je je eigen gereedschap nodig. Uiteraard ligt er gereedschap te leen maar dit is niet voor structureel gebruik!

Wil je boetseren , dan is het fijn om je eigen setje boetseer gereedschap te hebben. Neem voor de druktechnieken contact vooraf op. Ivm verschillende mogelijkheden.

druk techniek in atelier

Lessen in abonnementsvorm. Hoe werkt het: Wij werken met periodes, een periode heeft een vast aantal lessen met een begin en eind datum. De periode bevat ( meestal) 10 lessen. Kosten €225,– per 10 lessen exclusief materiaal kosten. In de vakantie’s is er geen les. Als de docent ziek is dan schuift de einddatum op. Ben je zelf een keer ziek of mis je een les dan heb je de mogelijkheid om de gemiste les in te halen op een ander lesmoment. Lessen meenemen een volgende periode in kan niet.

Losse lessen binnen een periode: Als je weet dat je bijvoorbeeld maar 8 van de 10 lessen kan volgen, boek dan losse lessen met vaste data. Dat is voordeliger. Maar ook hier geld dat we geen geld terug geven.

Aanwaaikaart 

Voor diegene die af en toe wil komen aanwaaien: Dit is alleen voor cursisten die al langer bij mij op les hebben gezeten. Je kunt nog steeds aan komen waaien. Aanwaai Art les kost net als de losse lessen €25,- per keer.  Nogmaals alleen voor cursisten die al langer les bij mij hebben gevolgd. En ook hier geld dat je je moet aanmelden voor een les. ivm beschikbare plek.

Overmacht of Lockdown: Als door overmacht zoals een lockdown het atelier niet open mag zijn, dan loopt het abonnement wel door tot de afgesproken einddatum. Natuurlijk staat het je vrij om je abonnement dan niet te verlengen maar we geven geen geld terug. 

Prijzen zijn inclusief 21% BTW,  huur lokatie met voorzieningen, begeleiding kunstdocent, koffie en thee, inrichten en opruimen.

Atelier & galerie

In het atelier is kunst te zien en te koop gemaakt door Madeleine Freyée. Heb je iets speciaals gezien in de etalage wandel dan gezellig binnen of kun je op afspraak langskomen.

Vakanties en vrije dagen

Er is geen les tijdens schoolvakanties (regio noord) en algemene vrije dagen. Onder andere Pasen, koningsdag, hemelvaart, Pinksteren, meivakantie, voorjaarsvakantie, zomervakantie, herfstvakantie en de kerstvakantie.

resultaten raku stook dag na boetseer lessen