Categorieën
Madam Art

Workshop Linosnede / zeefdruk

Op zondag 11 december kun je jouw eigen unieke kerst/menu kaart of kersttafelkleed of servetten maken met linosnede of zeefdruk techniek!

Lino-en houtsnede zijn net als etsen en zeefdrukken druktechnieken en zijn onder te verdelen in hoogdruk en diepdruk (etsen). Hoogdruk is de oudste druktechniek. De meest gangbare oude technieken zijn houtsnede, linosnede en houtgravure.

In deze workshop gaan we een hoogdruk maken met behulp van linosnede of zeefdruk. De tekening wordt met speciale gutsen uit het linoleum gehaald. De hoger gelegen delen  worden ingerold met drukinkt. En na het inkten kan er worden afgedrukt met de drukpers. Zeefdruk gaat met het zeefdruk raam en sjabloon vormen die je zelf maakt. Beide technieken lenen zich er voor om meerdere afrukken te maken van een afbeelding. Lekker handig want zo heb je in een keer meer kunstwerkjes om uit te delen, versturen of je servetten of tafellaken te bedrukken.

 Dus kom je eigen kerstkaart tafelkleed of  servetten drukken! je mag natuurlijk ook iets niet kerstachtigs maken. Dat is ook prima.

Zondag 11 december van 10:30 tot 16.00. Deze workshop is voor volwassenen! De indeling van de workshop is als volgt:

  • 10:00 –  Ontvangst met koffie/ thee.
  • 10:00 – 11:00 Uitleg en ontwerp maken en beginnen met het gutsen of sjablonen maken.
  • 11:00 – 13:00 proef afdrukken met de drukpers. Of zeefdruk
  • 12:00 13:00 pauze
  • 13:00-15:30 Afdrukken van de kaarten/servetten of tafellaken.
  • 15:45 – 16:00 Afronden van de workshop resultaten bespreken onder het genot van een drankje / fris .
  • De workshop duurt 1 hele dag.

Kosten €75,- inclusief: koffie/thee. Linoleumplaat 15cm /15cm en drukinkt of zeefdruk materiaal of verf. setjes papieren kaarten zijn ter plekke aan te schaffen. Servetten of tafellaken zelf meebrengen. * servetten of tafellaken moet van katoen zijn! lunch zelf meebrengen.

Max. aantal personen: 6

Ook perfect voor een zussendag!!

Aanmelden kan telefonisch 06 511 88 301 of per email info@madam-art.nl .

Geef een reactie