Categorieën
Exposities

Expositie Kunst10daagse

19-28 oktober 2012, Ruïnekerk, Bergen (NH)

Tijdens de Kunst10daagse te Bergen (NH) exposeert Madeleine Freyée haar schilderijen op een innovatieve manier: in augmented reality. De kunstwerken hangen virtueel rond het grasveld achter de Ruïnekerk en zijn alleen zichtbaar met behulp van een smartphone of tablet. Een primeur voor de Kunst10daagse!

Neem uw iPhone / Android phone, iPad of tablet met dataverbinding mee! Er wordt gebruik gemaakt van de app ‘Layar‘, die u alvast op uw toestel kunt installeren via Google Play (Android) of de App Store (iPhone / iPad). Verdere instructies hangen bij het informatiebord aan de achterste ruïnemuur.

Waarom virtueel? Madeleine: “De schilderijen komen het best tot hun recht in de buitenlucht. Maar het weer in het najaar werkt niet mee en de schilderijen zijn te groot om dagelijks te verplaatsen. Zo was de virtuele expositie een praktische oplossing. Daarbij zitten veel mensen ieder moment van de dag op hun smartphone te facebooken, twitteren en whatsappen. Door de expositie op de telefoon te tonen, breng ik mijn kunst dichter bij hun digitale wereldbeleving.”

Heeft u interesse in aanschaf van een van de schilderijen? Neem contact op voor een bezichtiging aan het atelier.

 


View Larger Map

Expositie informatiebord
De virtuele ervaring

Geef een reactie