Categorieën
Madam Art Workshops

Mindful + Art workshop

Iedereen is druk druk druk. De agenda zit tjokvol en iedere minuut stromen berichten via onze telefoons onze gedachten binnen. Kom jij nog wel aan jezelf toe? Kan je nog herinneren hoe geweldig het voelt om zorgeloos en ontspannen te zijn?

Ontspannen is belangrijk om lekker in je leven en je lijf te zitten. In deze workshop combineren we  (leren) ontspannen met beeldhouwen.  Onder begeleiding van een gediplomeerd  psychologe en Mindful trainer leer je in het ‘nu’ te zijn en los te komen van de dagelijkse rompslomp. Madeleine begeleidt je in het beeldhouwen in speksteen. 

Door mindfulness met creativiteit te combineren ontstaat een unieke beleving. Geestelijke ontspanning en creatieve inspanning gaan hand in hand.

Na de workshop hebt je de basis van mindfulness en speksteen beeldhouden geleerd. Dit zijn vaardigheden die je meeneemt en ook thuis kan toepassen. 

Agenda

Vrijdag avond 8 juni
19:00 – 21:00 Kennismaking, uitleg, eerste mindfulness sessie en en ontwerp voor de beelden.

Zaterdag 9 juni
10:00 mindful start, beeldhouwen
12:00 lunch, mindful wandeling
14:00-17:00 beeldhouwen. Afsluiting mindful sessie

Zondag 10 juni
10:00 mindful start, beeldhouwen
12:00 lunch, mindful wandeling
14:00-16:00 beeldhouwen. Afsluiting mindful sessie

Kosten

€ 175,- inclusief btw, gebruik van gereedschap, speksteen, koffie/thee/gebak, fruit en een fijne lunch.

Aanmelden

Wil je mee doen? Leuk! Mail je gegevens even naar info@madam-art.nl of bel Madeleine 06 511 88 301

Wat is Mindfulness?

Mindfulness is de afgelopen jaren steeds bekender geworden en is ontwikkeld in Amerika door Jon Kabat Zinn. Hij werkte als arts in het ziekenhuis en zocht een manier om patienten die niet verder geholpen konden worden door een medisch traject, hulp te bieden. Hij heeft de westerse kennis gecombineerd met de wijsheid uit het oosten. Inmiddels wordt mindfulness gebruikt in meerdere settings en is er steeds meer wetenschappelijke onderbouwing voor de werkzaamheid.
Wat is Mindfulness? Mindfull-zijn betekent datgene wat je doet met aandacht doen. Het helpt om je volledige focus te richten en stil te staan bij je activiteit. Door te mediteren, kun je bewust worden van negatieve, afleidende gedachten en deze leren los te laten. Dit helpt om vanuit een open geest te kijken, zonder oordeel en met mildheid.

Binnen de Mindfulness maken we onderscheid tussen de ‘doe-modus’ en de ‘zijn-modus’. De ‘doe-modus’ helpt ons om dingen voor elkaar te krijgen, is resultaatgericht en actief. Een overdaad aan deze modus maakt ons gehaast, geeft ons het gevoel continu iets te moeten doen en zorgt voor stress. De ‘zijn-modus’ heeft een ander karakter: aanwezig, een open intuïtieve blik en zonder doel.
De ‘zijn-modus’ kan ons helpen onze creativiteit te verdiepen. De mindfulnessoefeningen ondersteunen tijdens de retraite het creatieve proces en bieden de mogelijkheid om ons volledig te richten op het werken met de materialen. We oefenen om op een ontvankelijke wijze aan de slag te gaan en eventuele bekritiserende gedachten te observeren en los te laten. Het zorgt voor meer plezier en verbinding met onszelf en datgene wat we maken.

 

Geef een reactie