Categorieën

Workshops voor scholen

Speciaal voor scholen geeft gediplomeerd kunstdocente Madeleine Freyée diverse workshops. Deze workshops kunnen gevolgd worden in Atelier Madam Art of op uw locatie op school. Het programma en niveau van de workshops worden aangepast zodat zowel het basis onderwijs, voortgezet onderwijs en het hoger onderwijs de workshop kunnen volgen.

De workshops

  • Schilderen op doek, maar dan anders
  • Graffiti spuiten met sjablonen (erg vet voor middelbare scholieren)
  • Beeldhouwen in speksteen
  • Mono-printen op papier of kleding ( kan ook met de jongste basisschool leerlingen 
  • Modeltekenen 

Er wordt met professionele materialen gewerkt. De klas krijgt eerst een uitleg en/of via een powerpointpresentie en kunnen zo alvast zelf voorbereidingen doen. Daarna gaan de leerlingen in kleinere groepjes of individueel aan de slag. De gemaakte kunstwerken worden vaak op school opgehangen of naar huis meegenomen. Kunstdocente Madeleine Freyée heeft vele jaren voor de klas gestaan (ckv en beeldende vorming) en er is nog nooit een groep geweest die de workshop niet leuk vond! 

   Graffiti workshop op school

Maatwerk
Afhankelijk van de wensen kan veel gerealiseerd worden. Zo kunnen bijvoorbeeld meerdere klassen uit één jaar een thema-specifieke workshop volgen. Of heeft u een uitwisseling project met leerlingen van scholen uit het buitenland? Dan is een workshop een fantastisch middel om culturen te verstrengelen in een gezamenlijk kunstwerk.

Een greep uit de scholen waar workshops zijn verzorgd: Hogeschool InHolland Alkmaar, Regius college Schagen, Jac. P. Thijsse college Castricum, Willem Blaauw Basisscholen te Heiloo: Elckerlyc, Paulusschool, Willibrord, OBS de Springschans (docentendag)

Contact
Voor vragen, prijsopgave en  boekingen kunt u contact opnemen met Atelier Madam Art. Madam Art accepteert de Cultuurkaart.

Kleuterklas in het atelier