Categorieën

Workshops voor groepen en feestjes

Samen kunst maken, natuurlijk bij Atelier Madam Art. Creatief, sfeervol, gezellig.
Bij aanvang staan alle gereedschappen en materialen klaar. Bij de ontvangst staan koffie & thee klaar en en na de uitleg gaat iedereen individueel of in groepjes aan de slag. Bij de afsluiting proosten we op het gemaakte werk. De workshop duurt ± één dagdeel. De kosten zijn afhankelijk van de wensen.

Alle workshops kunnen worden aangepast aan de wensen van de klant zoals bijvoorbeeld:

  • de workshop op locatie (op de boot, tuin, hotel, feestzaal, bos of strand)
  • eendaagse workshop, ideaal voor een familie weekeind of mini-kunst vakantie
  • verassing workshop 

Voor vragen of inschrijvingen kunt u contact opnemen met Madeleine Freyée.

Keuze uit verschillende technieken zoals:

 * portret tekenen. Bij portret tekenen gaan we elkaar portretteren. Onder professionele begeleiding en met een professioneel model. Aan bod komt de lichtinval, vorm, verhoudingen, verkortingen en uiteraard het materiaal gebruik. Dit kan houtskool, krijt, aquarelverf of een materiaal naar keuze zijn.

* schilderen met acryl verf op doek. Tijdens deze workshop ga je een eigen kunstwerk schilderen. Je leert ‘snel werken’ met acryl verf. Zolang de verf nog niet droog is, zul je merken dat er nog veel kan. Aan de hand van een gekozen thema komen verschillende beeldaspecten aan bod.  

* Beeldhouwen in speksteen. Speksteen is een steen die snel en gemakkelijk kan worden bewerkt.  Aan bod komt werken met  beeldhouw gereedschap evenals het ontdekken van het eigenzinnige materiaal, de speksteen. Deze techniek doen wij buiten ivm fijnstof. Deze techniek doen wij dan ook zodra het kan buiten op de werkbokken. 

* Boetseren met klei. Van niets, iets maken, dat is boetseren! Je begint met een brood klei en na heel veel vieze handen ga je met een beeldje of vaas of kom naar huis. met behulp van mallen gaan jullie zelf je eigen kom of vaas maken. Deze gaan jullie met glazuur decoreren. De klei werken worden voor jullie gebakken in de speciale keramiek op 1080 graden.

* Raku stoken*** In de ochtend gaan jullie een voorgebakken kom of tegel tableau glazuren en daarna gaan we deze in de raku ton buiten stoken. Er ontstaan unieke werken. Door de warmte koude reactie breekt het glazuur en door vuur en rook ontstaan er hele mooie patronen. De manier van stoken gebeurd buiten in een speciale raku ton. Een unieke ervaring op zich al. ***Let op deze keuze duurt 1 hele dag de prijs is op aanvraag!!En niet op andere locatie te boeken.

* Linosnede kaarten maken. Deze super interessante eeuwen oude druktechniek is echt leuk voor zowel jong als oud. door te werken met positief en negatief krijg je altijd een mooi resultaat. Aan de hand van thema’s of eigen ideeën werken we individueel aan een eigen ontwerp, drukken we deze af met de pers en gaat iedereen naar huis met een eigen kunstwerkje. 

Wat zijn de Kosten: Kom je alleen of neem je iemand mee? Dat kan namelijk de prijs blijft voor 1 of 2 personen is hetzelfde.  De prijzen zijn exclusief materiaal kosten. Deze zijn €150,- bij basis pakket bij 8 personen. Bij meer materiaal gebruik wordt dit in rekening gebracht. Prijzen materiaal kosten zijn ondervoorbehoud.

Prijslijst 2022

Voor 120 min. excl materiaal ( 2 uur) Bij meer dan 8 personen kost ieder persoon extra €55 incl. materiaal kosten voor deze persoon

2 personen: € 150, – 

3 personen: € 210, –

4 personen: € 260, –

5 personen: € 300,- 

6 personen: € 330,-

7 personen: €350,-

8 personen: €360

Wilt u langer dan een dagdeel van 2 uur dan is de prijs op aanvraag. De raku workshop heeft een uitgezonderde prijs. Deze is op aanvraag en is alleen bij het atelier te boeken. Deze kan niet op locatie gegeven worden.