Categorieën

Workshops voor groepen en feestjes

 Samen kunst maken dat doe je natuurlijk bij Atelier Madam Art. Creatief, sfeervol, gezellig.


Bij aanvang staan alle gereedschappen en materialen klaar. Je wordt ontvangen met koffie & thee. Na de uitleg gaat iedereen individueel of in groepjes aan de slag. Bij de afsluiting proosten we op het gemaakte werk. De duur van de workshop is afhankelijk van welke workshop je komt volgen. 

Alle workshops kunnen worden aangepast aan de wensen van de klant zoals bijvoorbeeld:

  • de workshop op locatie (op de boot, tuin, hotel, feestzaal, bos of strand)
  • eendaagse workshop, ideaal voor een familie weekeind of mini-kunst vakantie
  • verassing workshop 
Keuze uit verschillende technieken zoals:

*Portret tekenen. * 2 uur durende workshop Bij het tekenen van een portret is en goede basis met verhoudingen nodig. Wij gaan dus ook starten met de basis. Waarna je onder professionele begeleiding en met professioneel materiaal aan de slag gaat. En elkaar of jezelf gaat natekenen. Aan bod komt lichtinval, vorm, verhoudingen en uiteraard het materiaal gebruik. Dit kan houtskool, krijt, aquarelverf zijn.

*Beschilder je eigen servies met porselein verf.* 1,5  uur durende workshop. Je gaat een bordje en mok  beschilderen met je eigen patroon of idee. Of met bestaande patronen die klaar liggen. Thuis kun je zelf je mok afbakken in je gewone oven. Instructies daarvoor krijg je mee. Deze workshop is ideaal voor een klein uitje voor jong en oud.  

* schilderen met acryl verf op doek* 2 uur durende workshop  Tijdens deze workshop ga je een eigen kunstwerk schilderen. Je leert ‘snel werken’ met acryl verf. Zolang de verf nog niet droog is, zul je merken dat er nog veel kan. Aan de hand van een gekozen thema komen verschillende beeldaspecten aan bod.  

* Beeldhouwen in speksteen* 4 uur durende workshop Speksteen is een steen die snel en gemakkelijk kan worden bewerkt.  Aan bod komt werken met  beeldhouw gereedschap evenals het ontdekken van het eigenzinnige materiaal, de speksteen. Deze techniek doen wij buiten ivm fijnstof. Deze techniek doen wij dan ook zodra het kan buiten op de werkbokken. 

* Keramische kom maken en decoreren. * 4 uur durende workshop  Met behulp van mallen maak je een kom of een eigen creatie bijv. een vaas. Deze gaan jullie met majolica’s decoreren. De klei werken worden voor jullie gebakken en geglazuurd en kunnen na 2,5 week opgehaald worden.

* Boetseren met klei* 4 uur durende workshop Van niets, iets maken, dat is boetseren! Je begint met een brood klei en na heel veel vieze handen ga je met een beeldje of vaas of kom naar huis. met behulp van mallen gaan jullie zelf je eigen kom of vaas maken. Deze gaan jullie met glazuur decoreren. De klei werken worden voor jullie gebakken in de speciale keramiek op 1080 graden.

* Vilten met schapenwol* 2 of 4 uur durende workshop Er zijn verschillende mogelijkheden met schapenwol.  Droog vilten of nat vilten. De workshop van 2 uur ga je droogvilten: Je gaat door prikvilten een mooie vogel, ei bloem of een eigen creatie maken. De workshop natvilten duurt 4 uur: Je gaat op een stukje zijde natvilten met olijfzeep. 

* Zijde sjaal vilten met schapenwol. * 4 uur durende workshop Je gaat een sjaal maken met op zijde wat geschikt is om op nat te vilten. Je mag zelf een patroon bedenken die je op je sjaal wilt hebben.

* Schilderen naar een van de meesters. Je gaat een schilderijmaken aan de hand van een voorbeeld van een van de meesters. Maak je eigen van Gogh, Mondriaan of Monet.

* Raku stoken*** * 6 uur durende workshop Deze workshop is alleen bij het atelier te boeken. Je gaat je eigen werk raku stoken. Dit is een kennismakingsworkshop met de rakustook techniek. Je neemt je eigen biscuit gebakken ( raku) kleiwerk mee. niet groter dan 15-15 cm ivm plaast in de oven. Deze workshop wordt eens per jaar ingepland. Wil je met een groepje komen? Dat kan. Minimaal 4 personen max 6.

* Linosnede kaarten maken. * 3 uur durende workshop  Met de eeuwen oude druktechniek linosnede gaan we kaarten maken. Door te werken met positief en negatief krijg je altijd een mooi resultaat. Je werkt individueel aan je eigen ontwerp en deze drukken we af met de linopers. Iedereen gaat naar huis met zijn eigen linosnede kaart. Deze techniek is ook zeer geschikt om met kinderen vanaf 6 jaar te doen.

* Zeefdrukken  * 3 uur durende workshop

Met een zeefdruk raam gaan we met behulp van een sjabloon een zeefdruk maken. We gaan op een tas een afdruk maken. Wil je ook je eigen schort, tas bedrukken dan komen de kosten voor de textiel verf erbij. 


Wat zijn de Kosten: Prijslijst 2024

Er zijn verschillende prijslijsten afhankelijk van de duur van de workshop: Prijs is per persoon tot 10 personen. Komt u met meer dan 10 personen krijgt u korting zie schuingedrukte prijsdeel 

De workshop van 1,5 uur incl. materiaal kosten kost €30,- Bij meer materiaal gebruik dan het gebruikelijke wordt dit in rekening gebracht.

De workshop van 2 uur . incl. materiaal kosten kost €50,- p.p. Bij meer materiaal gebruik dan het gebruikelijke wordt dit in rekening gebracht. 

De workshop van 3 uur incl. materiaal kosten kost €65,-

De workshop van 4 uur incl. materiaal kosten kost €90,- p.p. bij meer materiaal gebruik dan het gebruikelijke wordt dit in rekening gebracht .

Voor de eerste 10 personen reken ik €90,- per persoon, voor ieder persoon hierna geld dat deze 10% korting krijgt. 

Komen jullie met meer dan 16 personen dan krijgt deze 16e en de personen daarboven 15% korting.  

De korting geld alleen bij de 4 uur durende workshops. 


*De raku workshop heeft een andere prijs. Deze is op aanvraag en wordt alleen bij het atelier gegeven. Deze kan dus niet op locatie gegeven worden.