Madam Art,  Workshops

Workshop Sculpturen

Zaterdag 20 april: Maak je eigen grote sculptuur met Powertex en het ‘vergeten’ materiaal papydur in één dag!

Wij gaan deze dag grote torso’s maken. En plaatsen deze direkt op een sokkel. Wil je iets anders dan een torso dan kan dat uiteraard ook. Denk aan bolle danseressen, schapen, gevulde eend, olifanten, tortelduifjes of gewoon iets abstracts.  

Het maken van een sculptuur met powertex en papydur  is een super leuke en veelzijdige techniek. Papydur is een vorm van papier machée. Door toevoeging van extra ander materiaal is de droogtijd echt heel kort. Hierdoor leent deze techniek zich om verschillende dingen te maken die licht van gewicht, heel fijntjes of juist grof zijn. Beelden die heel groot en dun zijn kunnen geven een super mooi resultaat.  Dankzij de super snelle droogtijd is het beeld snel overschilderbaar met acryl verf. Of je kunt het in een bronskleur laten.

Het beeld wat wij maken wordt 3d en komt direct op een sokkel te staan. Dus na de workshop is het beeld ook af en klaar om mee naar huis te nemen. Leuk voor jezelf of als kado aan iemand te doen. De beelden kunnen binnen of buiten neergezet worden. 

De vorm is makkelijk te maken met ijzerdraad en piepschuim waardoor je snel resultaat zult boeken. Met piepschuimen bollen maken wij eerst een basis sculptuur waarna wij deze gaan vullen met verschillende materialen. Als de uiteindelijke vorm krachtig en goed is gaan wij deze verder bewerken met papydur en verharder (Powertex). Zodat de sculptuur stevig is. Het eind resultaat kan direct mee naar huis. Als dit droog is kan het beschilderd worden in de gewenste kleuren.

Dag indeling:

10:00 ontvangst kennismaking met koffie en thee
10:00-12:00 start uitleg en start sculptuur schetsen basis klaarmaken voor verdere uitwerking
12:00 -13:00  lunch
13:00 – 15:30  afwerking van het sculptuur.
15:30- 16:00  Finishing touch.
16:00 resultaten van elkaar bewonderen en afsluiting met een drankje.

Deze workshop wordt gegeven op verschillende dagen: zaterdag 23 maart, maandag 9 april, zaterdag 20 april.
Kosten: € 85,- inclusief materialen, lunch, koffie, thee
Aanmelden: bel Madeleine 06 51188301 of mail info@madam-art.nl .

Geef een reactie