Madam Art

Workshop Linosnede

Zaterdag 8 december. Kom je eigen kerst of menu kaart maken met linosnede techniek! Ook leuk om met kinderen te komen doen!! 

Lino-en houtsnede zijn net als etsen druktechnieken en zijn onder te verdelen in hoogdruk en diepdruk (etsen). Hoogdruk is de oudste druktechniek. De meest gangbare oude technieken zijn houtsnede, linosnede en houtgravure.

In deze workshop gaan we een hoogdruk maken met behulp van linosnede. De tekening wordt met speciale gutsen uit het linoleum gehaald. De hoger gelegen delen  worden ingerold met drukinkt. En na het inkten kan er worden afgedrukt met de drukpers.

 

 Kom je eigen kerst of menu kaart maken!

Voor volwassenen met kinderen:

Kinderen mogen gratis mee. Willen ze zelf hun eigen kaart maken dan kan dit tegen een extra tarief van  5,- euro . Zelfstandig een kaart maken kan vanaf 10 jaar. Anders met hulp van ouder!

  •  zatedag 8 december van 13:00 tot 16.00. Deze workshop is voor volwassenen met kinderen! Maak dus samen je kerst of menu kaart!!  

De indeling van de workshop is als volgt:

  • 10:00 –  Ontvangst met koffie/ thee.
  • 10:00 – 11:00 Uitleg en ontwerp maken en beginnen met het gutsen.
  • 11:00 – 13:00 Afdrukken met de drukpers.
  • 13:00 Afronden van de workshop resultaten bespreken onder het genot van  een drankje / fris .
  • De workshop duurt 1 ochtend (±3 uur) en kost 25 euro. All in!! Dus al het materiaal gebruik en de koffie en thee zit hierbij in. Neem de Kinderen mee! Als ze zelfstandig een eigen kaart maken kost dit 5 euro extra. Super gaaf want wie heeft er nou zijn eigen kerst kaart zelf gemaakt en afgedrukt! (kinderen kunnen dit zelfstandig vanaf 10 jaar,  anders met hulp van ouder, ook leuk!)

Aanmelden kan telefonisch 06 511 88 301 of per email info@madam-art.nl .

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”10″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”480″ gallery_height=”320″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”4″ show_thumbnail_link=”1″ thumbnail_link_text=”[Show picture list]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Geef een reactie